Naslovna »Arhiva novosti
Dešavanja u školi [65]
Zabilješke iz škole.
Posjete i izleti [12]
Zabilješke sa naših posjeta historijskim znamenitostima i institucijama i izleta.
Takmičenja [37]
Izvještaji o učešćima na takmičenjima.
Projekti [12]
Zabilješke sa priredbi i manifestacija povodom značajnih datuma.
Značajni gosti [4]
Posjete visokih zvaničnika Kampusu PBK.
Obavijesti [7]
Aktivnosti izvan škole [10]
Posjete, stručni seminari i aktivi članova uprave i nastavnika Škole

« 1 2 ... 22 23 24 25 26 ... 29 30 »

Kula čitalaca je jedna od aktivnosti po kojoj je Đulistan posebna i poznata. U okviru našeg kluba kojeg jednostavno zovemo Kula čitalaca učenici se podstiču da što više čitaju, a to je u današnje vrijeme sveopće "internetizacije" zahtjevan, ali i hvale vrijedan posao. Njega obavlja naša bibliotekarka Šejla Omerović-Penjo. Kula čitalaca se, osim izdavanja knjiga, realizira i kroz časove biblioteke kada prof. Šejla razgovara sa učenicima o pročitanim knjigama. Naravno, knjige koje učenici čitaju u okviru Kule čitalaca i o kojima se razgovara na časovima biblioteke izlaze izvan okvira redovne lektire.

U ponedjeljak 14.03.2016. posjetili smo jedan u nizu časova kojeg učenici i prof. Šejla okite lijepim riječima i lijepim razgovorima. Posjetili smo učenike IVB odjeljenja. Imali smo priliku poslušati izlaganje jednog od učenika o pročitanoj knjizi. Kako smo vidjeli, svi učenici odjeljenja su pažljivo slušali izlaganje svoga druga.

Učenicima Škole i prof. Šejli do ponovnog viđenja želimo još puno pročitanih knjiga i puno lijepih razgovora o pročitanim knjigama, njihovom sadržaju, porukama, poukama... i svemu lijepom što nam knjige kriju.


Category: Dešavanja u školi | Views: 287 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (0)

Kalendar takmičenja u organizaciji PPZ Kantona Sarajevo možete preuzeti ovdje.

Category: Takmičenja | Views: 421 | Added by: osdulistan | Date: 

U četvrtak 10.03.2016. godine održano je školsko takmičenje iz matematike za učenike VII, VIII i IX razreda. Takmičenju su pristupila 4 učenika VII, 3 učenika VIII i 7 učenika IX razreda. Zadatke su pripremili predmetni profesori i to Emira Džafo za učenike VII i VIII razreda, te Fuad Dedić za učenike IX razreda. Za svaku pohvalu je rezultat kojeg je ostvarila učenica IX razreda Ibrišimović Nafija koja je osvojila svih 100 poena. Sve čestitke našoj Nafiji.
Nakon pregleda radova dobili smo i imena učenika koji će predstavljati školu na općinskom takmičenju koje će se održati 14.04.2016. godine.

Učenici koji će predstavljati našu Školu su:

VII razred: VIII razred: IX razred:
1. Zarean Merdijja
2. Fejzić Muhamed
3. Bečić Medina
1. Ibrišević Ema
2. Planinčić Ajla
3. Bečić Ajdin
1. Ibrišimović Nafija
2. Fišek Hamza
3. Agić Elma

 Čestitamo učenicima na ostvarenom uspjehu i želimo im puno uspjeha na predstojećim takmičenjima.

Zadatke za VII razred možete preuzeti ovdje, za VIII ovdje i za IX ovdje.
 

Category: Takmičenja | Views: 232 | Added by: osdulistan | Date: 

U srijedu 02.03.2016. godine održano je školsko takmičenje iz fizike za učenike VIII i IX razreda. Na takmičenju je učestvovalo ukupno 9 učenika, 3 učenika VIII i 6 učenika IX razreda. Zadatke je pripremio predmetni profesor Asim Grbo. Nakon pregleda radova dobili smo i imena učenika koji će predstavljati Školu na općinskom takmičenju koje će se održati 08.04.2016. godine.

Učenici koji će predstavljati našu Školu su:

VIII razred: IX razred:
1. Bahador Arman
2. Ibrišević Ema
3. Planinčić Ajla
1. Ibrišimović Nafija
2. Fišek Hamza
3. Agić Elma

 Čestitamo učenicima na ostvarenom uspjehu i želimo im puno uspjeha na predstojećim takmičenjima.

Category: Takmičenja | Views: 465 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (0)

Po okončanju svečanog programa na centralnom šehidskom spomen obilježju, u gradskoj kino dvorani održana je svečana sjednica općinskog vijeća Ilijaš.
Za tu priliku pripremljen je bogat kulturno-umjetnički program. U programu su učešće uzeli i učenici naše Škole, polaznici horske sekcije koji su bili dio velikog hora sastavljenog od učenika svih osnovnih škola općine Ilijaš.
Osim članova horske sekcije koji je vodio prof. Admir Šatara, svečanoj sjednici su prisustvovali i direktori svih ustanova u okviru Kampusa.

Category: Aktivnosti izvan škole | Views: 303 | Added by: osdulistan | Date: