« 1 2 ... 29 30 31 32 33 ... 37 38 »

Tri brata i sestra porodice Dedović iz sarajevskog naselja Osjek proživljavaju teške dane. Život im je oduzeo i majku i oca. Naime, prije tri godine ostali su bez majke Rusmire, a prije nekoliko dana i bez oca Halima. Najstariji među djecom je Mirsad, koji ima 20 godina i sada je glava kuće. Nakon smrti majke i oca mora se brinuti o maloljetnim Jasminu (13), Hilmi (8) i maloj Jasmini (5).
U akciju prikupljanja pomoći, kao nebrojeno puta do sada, uključili su se učenici i njihovi roditelji i uposlenici Škole. Akcijom prikupljanja pomoći, kao i u mnogim prijašnjim akcijama ovog karaktera, koordnirala je prof. Vernesa Hamzabegović. Učenici i njihovi roditelji i uposlenici su se nesebično uključili u ovu akciju i za kratko vrijeme prikupili veliku količinu materijalnih, ali i novčanih sredstava. Između ostalog, u kombiju su se našli i štednjak, veš-mašina te kuhinjski elementi. Posebnu zahvalnost i ovaj put dugujemo preduzeću Lišćevica promet koje je obezbijedilo kombi za prevoz robe.
U četvrtak 17.03.2016. godine ovu pomoć smo i dostavili porodici Dedović. Vozilo sa prikupljenim materijalnim sredstvima je, pod vodstvom direktora prof. Senada Hršumovića, oko 10 sati krenulo put Osjeka kako bi roba i bila isporučena. Kao pratnja put Osjeka je krenuo i školski autobus u kojem su bili učenici i nastavno osoblje svih institucija Kampusa PBK, Behara, Đulistana i Koledža. Proveli smo ugodne trenutke sa članovima porodice Dedović.
Molimo dragog Boga da pomogne djecu ove porodice i da im da snage i strpljenja kako bi prebrodili životne nedaće koje su ih zadesile.

Category: Aktivnosti izvan škole | Views: 499 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (4)

I danas, u srijedu 16.03.2016. nastavljene su aktivnosti na obilježavanju Dana škole. Na današnjem rasporedu su bile aktivnosti za učenike starijih razreda. Dječaci su svoje igre realizirali u školskom mesdžidu, dok su djevojke igrale odbojkaški turnir. Odbojkaški turnir je bio zanimljiv, a na kraju je poredak bio takav da su pobijedile najstarije. Dakle, učenice IXA zauzele prvo, VIIIA drugo, VIIA treće i VIA četvrto mjesto.

U mesdžidu su dječaci nižih razreda, nakon završetka službenog dijela nadmetanja, nastavili iskušavati se u sportskim aktivnostima, te su se nadmetali u skoku udalj. Zabilježeni su sjajni rezultati.

Category: Dešavanja u školi | Views: 370 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (0)

Đulistan je jedna od rijetkih škola koja se može pohvaliti travnatim sportskim terenom, i to ne bilo kakvim nego prilično velikim. Od srijede 16.03.2016. godine naš teren je još veći.

Na prijedlog Vijeća učenika, te uz podršku polaznika sekcije koju vodi prof. Alma Alibegović iz središnjeg dijela terena su izmješteni čempresi koji su, prije svega, smetali održavanju žestokih fudbalskih okršaja. Ponekad su ti čempresi služili kao pomoć u sjajnim driblinzima, ali je, čini se, bilo više situacija kada su ti čempresi oduzimali lopte igračima baš u trenutku sjajnog prodora.

Pored učenika, u akciji premještanja su učestvovali i naš domar, hadžija Midhat, kao i teška mehanizacija, bager.

Zahvaljujemo se učenicima, našem hadžiji, kao i teškoj mehanizaciji, bageru i bageristi.


 

Category: Dešavanja u školi | Views: 337 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (0)

Dan škole 21. mart se bliži, a vrijedni učenici i nastavnici Škole ukrašavaju svoju Školu kako bi što ljepša dočekala svoj dan i prvi dan proljeća. Hodnici i učionice su ukrašeni, pomalo lijepim plakatima i stihovima posvećenim Školi, pomalo stihovima i plakatima povodom prvog dana proljeća. Malo Škole, malo proljeća i eto lijepog ugođaja za oko.

I ovom prilikom posebno pohvaljujemo učenike i učiteljice razredne nastave koji su se posebno potrudili da Škola bude lijepa, baš onako kako se i zove - Đulistan.

Školo, sretan ti rođendan.

Category: Dešavanja u školi | Views: 352 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (0)

21. mart je Dan škole. Tim povodom redovno se organiziraju brojne aktivnosti kojima obilježavamo ovaj, za Školu, vrlo važan datum. 15.03.2016. u utorak održane su igre bez granica za učenika nižih razreda. Pod rukovođenjem prof. Mubine Mašić, profesorice TZO učenici od 1. do 5. razreda su učestvovali u takmičenju spretnosti na poligonu postavljenom u sportskoj dvorani Kampusa PBK. Fiskulturna sala je bila poprište napetih nadmetanja između odjeljenja. Navijanja nije nedostajalo. Štaviše, takmičari su bili zdušno bodreni. Proglašanje pobjednika je bilo praćeno burnim aplauzima i zdušnim navijanjem.

Kao i uvijek, pravo je zadovoljstvo bilo gledati malu raju kako daje sve od sebe za pobjedu svog odjeljenja. Pojedine situacije su mamile i osmijehe na lica učenika i nastavnika. Naime, loptice za stoni tonis nikako ne žele ostati u kašici. Pa se, onda, moraju pridržavati drugom rukom jer u suprotnom je moraš hvatati. Da ne govorimo kako je greda uvijek toliko niska da se jedva provučeš ispod nje. Ipak, prepreke nisu bile nesavladive.

Category: Dešavanja u školi | Views: 422 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (0)