« 1 2 ... 31 32 33 34 35 ... 37 38 »

U srijedu 02.03.2016. godine održano je školsko takmičenje iz fizike za učenike VIII i IX razreda. Na takmičenju je učestvovalo ukupno 9 učenika, 3 učenika VIII i 6 učenika IX razreda. Zadatke je pripremio predmetni profesor Asim Grbo. Nakon pregleda radova dobili smo i imena učenika koji će predstavljati Školu na općinskom takmičenju koje će se održati 08.04.2016. godine.

Učenici koji će predstavljati našu Školu su:

VIII razred: IX razred:
1. Bahador Arman
2. Ibrišević Ema
3. Planinčić Ajla
1. Ibrišimović Nafija
2. Fišek Hamza
3. Agić Elma

 Čestitamo učenicima na ostvarenom uspjehu i želimo im puno uspjeha na predstojećim takmičenjima.

Category: Takmičenja | Views: 663 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (0)

Po okončanju svečanog programa na centralnom šehidskom spomen obilježju, u gradskoj kino dvorani održana je svečana sjednica općinskog vijeća Ilijaš.
Za tu priliku pripremljen je bogat kulturno-umjetnički program. U programu su učešće uzeli i učenici naše Škole, polaznici horske sekcije koji su bili dio velikog hora sastavljenog od učenika svih osnovnih škola općine Ilijaš.
Osim članova horske sekcije koji je vodio prof. Admir Šatara, svečanoj sjednici su prisustvovali i direktori svih ustanova u okviru Kampusa.

Category: Aktivnosti izvan škole | Views: 422 | Added by: osdulistan | Date: 

Završne aktivnosti tradicionalnog Defilea slobode se obave u Ilijašu. Osim obilježavanja Dana nezavisnosti, općina Ilijaš na ovaj dan obilježava i Dan općine - reintegracije. U Ilijašu su sastali učesnici Defilea iz Sarajeva i Breze.
Nakon dolaska učenika pred Sportsko-kulturni centar u centru Ilijaša povorka učenika Kampusa se zaputila prema centralnom spomen obilježju gdje, tradicionalno, Općina Ilijaš održava svečanost obilježavanja Dana nezavisnosti i Dana općine. Tom prilikom prisutnima su se obratili učesnici Odbrambeno-oslobodilačkog rata, između ostalih, komandant ilijaške 126. motorizovane brigade gosp. Durak i general Nedžad Ajnadžić, komandant 1. korpusa ARBiH. Podsjetili su na važnost očuvanja sjećanja na hrabrost boraca ARBiH koji su odbranili slobodu i nezavisnost Bosne i Hercegovine. Također, ukazali su na da je obaveza svih, a posebno mladih, da ovom očuvanju istrajno radimo.
U nastavku programa predstavnici brojnih udruženja, kao i našeg Kampusa su položili cvijeće i proučili Fatihu u čast šehidima i poginulim borcima općine Ilijaš.

Category: Projekti | Views: 462 | Added by: osdulistan | Date: 

Najmlađa osnovna škola na području općine Ilijaš svoj Dan škole obilježava na 1. mart - Dan nezavisnosti i Dan općine. Za tu prigodu nastavnici i učenici Škole su pripremili bogat kulturno-umjetnički program. Bio je to divan kolaž sjećanja na historijske činjenice o Bosni i Hercegovini i općini Ilijaš i različitih učeničkih talenata. Priredba je počela himnom Bosne i Hercegovine u izvedbi tamburaškog orkestra, a zatim su uslijedile tačke kulturno-umjetničkih sekcija Škole.
Ovoj svečanosti je, na poziv direktora OŠ "Stari Ilijaš", prisustvovao i direktor naše škole, prof. Senad Hršumović.

Category: Aktivnosti izvan škole | Views: 453 | Added by: osdulistan | Date: 

I ove godine su učenici Kampusa Perzijsko-bosanskog koledža u sklopu Defilea slobode posjetili Visoko. Po običaju, Visoko posjeti polaznici Predškolske ustanove "Behar" i najmlađi učenici OŠ "Đulistan", učenici prvih razreda.
Program ovogodišnjeg Defilea je, osim defilea gradskim ulicama i posjete šehidskom spomen obilježju u centru Visokog, uključivao i posjetu Trgu Srebrenice. S obzirom na nepogodne vremenske okolnosti prećene stalnom kišom i uzrast učesnika Defilea, učenici su veći dio posjete Visokom obavili autobusima.
Na Trgu Srebrenice učenici su položili cvijeće i Fatihom se sjetili svih nevino stradalih Srebreničana. U nastavku Defilea učenici su posjetili šehidsko spomen obilježje u centru Visokog, položili cvijeće i učenjem Fatihe odali počast šehidima i poginulim borcima koji su svoje živote utkali u slobodu i nezavisnost Bosne i Hercegovine.

Category: Projekti | Views: 478 | Added by: osdulistan | Date: