« 1 2 ... 32 33 34 35 36 ... 39 40 »

Drugo polugodište školske 2015/16. je ukrašeno još jednom aktivnošću koja nam je postala redovna. Od ovog polugodišta, učenici Kampusa PBK imaju redovna obraćanja profesora Kampusa o temama važnim za izgradnju naših ličnosti. Obraćanja povodom značajnih datuma sa odgojnim sadržajima smo imali i ranije, ali smo od ovog polugodišta tu aktivnost učinili redovnom.

14.03.2016. u ponedjeljak, u kratkom obraćanju, prof. Nihad Muftić je progovorio nekoliko riječi o ogovoranju, njegovim štetnim posljedicama, te uputama koje nam je naš Poslanik s.a.v.a.s. dao u tom pogledu. Upozoravajući na to koliko se moramo čuvati vrijeđanja i ogovaranja drugih prof. Nihad nas je podsjetio na slučaj kada je Poslanikova supruga rekla za neku ženu da je mala (niska), a Poslanik je upozorio da i to predstavlja loš postupak bez obzira što je ta žena zaista bila mala.

Svoje obraćanje prof. Nihad je začinio čitajući nekoliko stihova iz ćitaba starog preko stotinu godina u kojem dedo sjetuje svog unuka Avdiju. Stihovi su, između ostalog, govorili i o pokuđenosti ogovaranja drugih, kao i o zabrani vrijeđanja, odnosno, bilo kakvog uznemiravanja drugih.

Category: Dešavanja u školi | Views: 516 | Added by: osdulistan | Date: 

Kula čitalaca je jedna od aktivnosti po kojoj je Đulistan posebna i poznata. U okviru našeg kluba kojeg jednostavno zovemo Kula čitalaca učenici se podstiču da što više čitaju, a to je u današnje vrijeme sveopće "internetizacije" zahtjevan, ali i hvale vrijedan posao. Njega obavlja naša bibliotekarka Šejla Omerović-Penjo. Kula čitalaca se, osim izdavanja knjiga, realizira i kroz časove biblioteke kada prof. Šejla razgovara sa učenicima o pročitanim knjigama. Naravno, knjige koje učenici čitaju u okviru Kule čitalaca i o kojima se razgovara na časovima biblioteke izlaze izvan okvira redovne lektire.

U ponedjeljak 14.03.2016. posjetili smo jedan u nizu časova kojeg učenici i prof. Šejla okite lijepim riječima i lijepim razgovorima. Posjetili smo učenike IVB odjeljenja. Imali smo priliku poslušati izlaganje jednog od učenika o pročitanoj knjizi. Kako smo vidjeli, svi učenici odjeljenja su pažljivo slušali izlaganje svoga druga.

Učenicima Škole i prof. Šejli do ponovnog viđenja želimo još puno pročitanih knjiga i puno lijepih razgovora o pročitanim knjigama, njihovom sadržaju, porukama, poukama... i svemu lijepom što nam knjige kriju.


Category: Dešavanja u školi | Views: 468 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (0)

Kalendar takmičenja u organizaciji PPZ Kantona Sarajevo možete preuzeti ovdje.

Category: Takmičenja | Views: 641 | Added by: osdulistan | Date: 

U četvrtak 10.03.2016. godine održano je školsko takmičenje iz matematike za učenike VII, VIII i IX razreda. Takmičenju su pristupila 4 učenika VII, 3 učenika VIII i 7 učenika IX razreda. Zadatke su pripremili predmetni profesori i to Emira Džafo za učenike VII i VIII razreda, te Fuad Dedić za učenike IX razreda. Za svaku pohvalu je rezultat kojeg je ostvarila učenica IX razreda Ibrišimović Nafija koja je osvojila svih 100 poena. Sve čestitke našoj Nafiji.
Nakon pregleda radova dobili smo i imena učenika koji će predstavljati školu na općinskom takmičenju koje će se održati 14.04.2016. godine.

Učenici koji će predstavljati našu Školu su:

VII razred: VIII razred: IX razred:
1. Zarean Merdijja
2. Fejzić Muhamed
3. Bečić Medina
1. Ibrišević Ema
2. Planinčić Ajla
3. Bečić Ajdin
1. Ibrišimović Nafija
2. Fišek Hamza
3. Agić Elma

 Čestitamo učenicima na ostvarenom uspjehu i želimo im puno uspjeha na predstojećim takmičenjima.

Zadatke za VII razred možete preuzeti ovdje, za VIII ovdje i za IX ovdje.
 

Category: Takmičenja | Views: 425 | Added by: osdulistan | Date: 

U srijedu 02.03.2016. godine održano je školsko takmičenje iz fizike za učenike VIII i IX razreda. Na takmičenju je učestvovalo ukupno 9 učenika, 3 učenika VIII i 6 učenika IX razreda. Zadatke je pripremio predmetni profesor Asim Grbo. Nakon pregleda radova dobili smo i imena učenika koji će predstavljati Školu na općinskom takmičenju koje će se održati 08.04.2016. godine.

Učenici koji će predstavljati našu Školu su:

VIII razred: IX razred:
1. Bahador Arman
2. Ibrišević Ema
3. Planinčić Ajla
1. Ibrišimović Nafija
2. Fišek Hamza
3. Agić Elma

 Čestitamo učenicima na ostvarenom uspjehu i želimo im puno uspjeha na predstojećim takmičenjima.

Category: Takmičenja | Views: 743 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (0)