Naslovna »Arhiva novosti
Dešavanja u školi [56]
Zabilješke iz škole.
Posjete i izleti [7]
Zabilješke sa naših posjeta historijskim znamenitostima i institucijama i izleta.
Takmičenja [38]
Izvještaji o učešćima na takmičenjima.
Projekti [11]
Zabilješke sa priredbi i manifestacija povodom značajnih datuma.
Značajni gosti [2]
Posjete visokih zvaničnika Kampusu PBK.
Obavijesti [7]
Aktivnosti izvan škole [10]
Posjete, stručni seminari i aktivi članova uprave i nastavnika Škole

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 26 27 »

21.mart je obilježen kao Dan škole i kao Dan rođenje hazreti Fatime, kćerke poslanika Muhammeda a.s.

Dječaci su imali priliku da se takmiče u fudbalu i raznim igrama, a djevojčice su pripremile prigodan program.

 

Više slika na http://djulistan.edu.ba/photo/desavanja_u_skoli/dan_skole_dan_rodenja_hazreti_fatime/36

 

  

Category: Dešavanja u školi | Views: 304 | Added by: osdulistan | Date: 

Naša škola je bila domaćin općinskog takmičenja iz fizike održanog 15.03.2017.godine. Učenici OŠ "Đulistan" su ponovo pokazali odlično znanje. U kategoriji osmih razreda učenica Zarean Merdijja je osvojila treće mjesto, dok je u kategoriji devetih razreda učenica Planinčić Ajla osvojila prvo mjesto, a učenica Ibrišević Ema treće mjesto. Čestitamo našim učenicima i nastavnicima koji su ih pripremali i puno sreće na kantonalnom takmičenju.

Category: Takmičenja | Views: 365 | Added by: osdulistan | Date: 

Petak,10.mart,mubarek dan u našem ružičnjaku. Dan kada smo obilježili svečanost povodom nošenja hidžaba, za naše  cvjetove mirisne i kraljice ponosne. Pokazaše nam svoju odlučnost  u nošenju najljepše krune,krune odlučnosti, pokornosti i spasa. Najljepšim osmijehom prihvatiše  skromne poklone i podijeliše s nama svoje iskustvo u nošenju hidžaba. Za ovu krunu su se odlučile sljedeće učenice: Mustafić Fatima Ez-Zehra, Begzadić Tesnim, Akbaš Merjem, Gradišić Esma, Begzadić Umejma, Smajić Ilhana, Mihaljević Asja, Habibović Lejla, Javdan Rejhana, Smajić Tajra, Zarean Merdijja. Dragim učenicama i ponosnim roditeljima iskrene čestitke.

 

Više slika na http://djulistan.edu.ba/photo/desavanja_u_skoli/hidzab/35

  

Category: Dešavanja u školi | Views: 428 | Added by: osdulistan | Date: 

JU Osnovna škola "Hašim Spahić" bila je domaćin općinskog takmičenja iz matematike koje je organizovano za učenike VII, VIII i IX razreda iz pet osnovnih škola s područja Općine Ilijaš. Učenici VIII razreda naše škole su zauzeli prva tri mjesta: Merdijja Zarean prvo mjesto, Medina Bečić drugo mjesto i Muhamed Fejzić treće mjesto. Kada su u pitanju IX razredi, naša učenica Ema Ibrišević je zauzela drugo mjesto. Čestitamo našim učenicima i nastavnicima koji su ih pripremali i puno sreće na kantonalnom takmičenju.

Category: Takmičenja | Views: 475 | Added by: osdulistan | Date: 

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine je nacionalni praznik koji se obilježava 1.marta svake godine, a kojim se proslavlja nezavisnost Bosne i Hercegovine od Socijalističke federativne republike Jugoslavije. Referendum za nezavisnost Bosne i Hercegovine održan je na preporuku Arbitražne komisije međunarodne konferencije o Jugoslaviji, u završnoj fazi disolucije bivše SFRJ. Održan je 29. februara i 1. marta, a označavao je opredjeljivanje građana ka budućnosti zemlje, ali ujedno je bio i uvod u krvavi rat. Punoljetni građani Socijalističke republike Bosne i Hercegovine glasali su o nezavisnosti Bosne i Hercegovine na referendumu na kojem je jedino pitanje bilo: Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda Bosne i Hercegovine - Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive? Referendumu je pristupilo ukupno 2.073.568 glasača što je predstavljalo izlaznost od 63,6%. Od ukupno izašlih na glasanje njih 99,7 je glasalo za nezavisnost, a 0,3% protiv te odluke. Rezultati referenduma su prihvaćeni 6. marta iste godine u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, kao i svake godine, učenici Osnovne škole "Đulistan" su defileom obilježili nezavisnost naše Bosne i Hercegovine.

Više slika na http://djulistan.edu.ba/photo/projekti/dan_nezavisnosti_2017/34

     

Category: Projekti | Views: 312 | Added by: osdulistan | Date: