« 1 2 3 »

U petak 22.04.2016. godine učenici OŠ "Đulistan" su posjetili tradicionalni Sajam knjige koji se svake godine u aprilu mjesecu održava u Centru Skenderija. Put Sajma su krenuli učenici koji su se posebno iskazali u radu Kluba čitalaca, odnosno, oni koji su po razredima bili na vrhu Kule čitalaca. "Čitalačka ekspedicija" pod vodstvom prof. Šejle Omerović-Penjo je kako i dolikuje ljubiteljima knjige već u 10:15 bila na platou Skenderije, nakon čega su predali čarima štandova prepunih različitih naslova. Osim prof. Šejle, u pratnji nastavnice Šejle je bio i određeni broj nastavnika. Vidno umorni učenici su se oko 13:00 okupili na platou Skenderije nakon čega su se uputili put Škole.
Valja napomenuti da su i nastavnici, pored učenika, iskoristili priliku i "obezbijedili" se literaturom, kako onom za lične biblioteke, tako i naslovima za školsku biblioteku. Kako se kaže nastavnic "su imali pune ruke posla (kesa)", odnosno, tradicija zanavljanja i bogaćenja knjižnog fonda biblioteke se nastavlja.

Category: Aktivnosti izvan škole | Views: 523 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (0)

U petak 22.04.2016. godine učenici VI razreda obavili su nastavu u prirodi iz biologije na lokalitetu Barice koji se nalazi nedalo od naše Škole. Pod vodstvom prof. Ene Nalić učenici su se imali prilike, prije svega, upoznati sa sa procesima koji se na biljakama dešavaju u proljeće, i to kako na livadama, tako i u šumi. Učenici su u sklopu nastave "arhivirali" određene vrste cvijeća, a osim toga imali su priliku uživati u ljepotama čistog prirodnog okruženja. Profesorica Ena je iskoristila priliku progovoriti i o konfiguraciji terena kojeg su učenici imali priliku vidjeti sa proplanaka Barica.
Iako ih nastava i šetnja u prirodi dobrano umorila, učenici su bili puni utisaka i zadovoljni su se vratili u Školu.

Category: Aktivnosti izvan škole | Views: 400 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (0)

U četvrtak 14.04.2016. godine učenici naše Škole, zajedno sa učenicima Perzijsko-bosanskog koledža obišli su ratne linije na kojima su hrabri borci glavnog grada čvrsto stajali na bedemima odbrane Sarajeva. Pod vodstvom prof. Sanele Sirćo i direktora prof. Seada Poturka učenici su imali priliku vidjeti i pregaziti onim stazama kojima su prije nešto više od 20 godina broci Armije Republike Bosne i Hercegovine branili i odbranili Sarajevo od agresorskih napada.
Profesorica Sanela i direktor Sead su učenicima prenijeli i dio svojih iskustava iz tog perioda, isksustva o teškoćama s kojima su suočavali borci, ali i o njhovoj hrabrosti i istrajnosti u odbrani Bosne i Hercegovine.


Category: Aktivnosti izvan škole | Views: 392 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (0)

Tri brata i sestra porodice Dedović iz sarajevskog naselja Osjek proživljavaju teške dane. Život im je oduzeo i majku i oca. Naime, prije tri godine ostali su bez majke Rusmire, a prije nekoliko dana i bez oca Halima. Najstariji među djecom je Mirsad, koji ima 20 godina i sada je glava kuće. Nakon smrti majke i oca mora se brinuti o maloljetnim Jasminu (13), Hilmi (8) i maloj Jasmini (5).
U akciju prikupljanja pomoći, kao nebrojeno puta do sada, uključili su se učenici i njihovi roditelji i uposlenici Škole. Akcijom prikupljanja pomoći, kao i u mnogim prijašnjim akcijama ovog karaktera, koordnirala je prof. Vernesa Hamzabegović. Učenici i njihovi roditelji i uposlenici su se nesebično uključili u ovu akciju i za kratko vrijeme prikupili veliku količinu materijalnih, ali i novčanih sredstava. Između ostalog, u kombiju su se našli i štednjak, veš-mašina te kuhinjski elementi. Posebnu zahvalnost i ovaj put dugujemo preduzeću Lišćevica promet koje je obezbijedilo kombi za prevoz robe.
U četvrtak 17.03.2016. godine ovu pomoć smo i dostavili porodici Dedović. Vozilo sa prikupljenim materijalnim sredstvima je, pod vodstvom direktora prof. Senada Hršumovića, oko 10 sati krenulo put Osjeka kako bi roba i bila isporučena. Kao pratnja put Osjeka je krenuo i školski autobus u kojem su bili učenici i nastavno osoblje svih institucija Kampusa PBK, Behara, Đulistana i Koledža. Proveli smo ugodne trenutke sa članovima porodice Dedović.
Molimo dragog Boga da pomogne djecu ove porodice i da im da snage i strpljenja kako bi prebrodili životne nedaće koje su ih zadesile.

Category: Aktivnosti izvan škole | Views: 486 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (4)

Po okončanju svečanog programa na centralnom šehidskom spomen obilježju, u gradskoj kino dvorani održana je svečana sjednica općinskog vijeća Ilijaš.
Za tu priliku pripremljen je bogat kulturno-umjetnički program. U programu su učešće uzeli i učenici naše Škole, polaznici horske sekcije koji su bili dio velikog hora sastavljenog od učenika svih osnovnih škola općine Ilijaš.
Osim članova horske sekcije koji je vodio prof. Admir Šatara, svečanoj sjednici su prisustvovali i direktori svih ustanova u okviru Kampusa.

Category: Aktivnosti izvan škole | Views: 394 | Added by: osdulistan | Date: 

1-5 6-10 11-11