Naslovna »Dešavanja u školi
Dešavanja u školi [68]
Zabilješke iz škole.
Posjete i izleti [12]
Zabilješke sa naših posjeta historijskim znamenitostima i institucijama i izleta.
Takmičenja [37]
Izvještaji o učešćima na takmičenjima.
Projekti [12]
Zabilješke sa priredbi i manifestacija povodom značajnih datuma.
Značajni gosti [5]
Posjete visokih zvaničnika Kampusu PBK.
Obavijesti [8]
Aktivnosti izvan škole [10]
Posjete, stručni seminari i aktivi članova uprave i nastavnika Škole

« 1 2 ... 11 12 13 14 »

21. mart je Dan škole. Tim povodom redovno se organiziraju brojne aktivnosti kojima obilježavamo ovaj, za Školu, vrlo važan datum. 15.03.2016. u utorak održane su igre bez granica za učenika nižih razreda. Pod rukovođenjem prof. Mubine Mašić, profesorice TZO učenici od 1. do 5. razreda su učestvovali u takmičenju spretnosti na poligonu postavljenom u sportskoj dvorani Kampusa PBK. Fiskulturna sala je bila poprište napetih nadmetanja između odjeljenja. Navijanja nije nedostajalo. Štaviše, takmičari su bili zdušno bodreni. Proglašanje pobjednika je bilo praćeno burnim aplauzima i zdušnim navijanjem.

Kao i uvijek, pravo je zadovoljstvo bilo gledati malu raju kako daje sve od sebe za pobjedu svog odjeljenja. Pojedine situacije su mamile i osmijehe na lica učenika i nastavnika. Naime, loptice za stoni tonis nikako ne žele ostati u kašici. Pa se, onda, moraju pridržavati drugom rukom jer u suprotnom je moraš hvatati. Da ne govorimo kako je greda uvijek toliko niska da se jedva provučeš ispod nje. Ipak, prepreke nisu bile nesavladive.

Category: Dešavanja u školi | Views: 351 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (0)

Drugo polugodište školske 2015/16. je ukrašeno još jednom aktivnošću koja nam je postala redovna. Od ovog polugodišta, učenici Kampusa PBK imaju redovna obraćanja profesora Kampusa o temama važnim za izgradnju naših ličnosti. Obraćanja povodom značajnih datuma sa odgojnim sadržajima smo imali i ranije, ali smo od ovog polugodišta tu aktivnost učinili redovnom.

14.03.2016. u ponedjeljak, u kratkom obraćanju, prof. Nihad Muftić je progovorio nekoliko riječi o ogovoranju, njegovim štetnim posljedicama, te uputama koje nam je naš Poslanik s.a.v.a.s. dao u tom pogledu. Upozoravajući na to koliko se moramo čuvati vrijeđanja i ogovaranja drugih prof. Nihad nas je podsjetio na slučaj kada je Poslanikova supruga rekla za neku ženu da je mala (niska), a Poslanik je upozorio da i to predstavlja loš postupak bez obzira što je ta žena zaista bila mala.

Svoje obraćanje prof. Nihad je začinio čitajući nekoliko stihova iz ćitaba starog preko stotinu godina u kojem dedo sjetuje svog unuka Avdiju. Stihovi su, između ostalog, govorili i o pokuđenosti ogovaranja drugih, kao i o zabrani vrijeđanja, odnosno, bilo kakvog uznemiravanja drugih.

Category: Dešavanja u školi | Views: 360 | Added by: osdulistan | Date: 

Kula čitalaca je jedna od aktivnosti po kojoj je Đulistan posebna i poznata. U okviru našeg kluba kojeg jednostavno zovemo Kula čitalaca učenici se podstiču da što više čitaju, a to je u današnje vrijeme sveopće "internetizacije" zahtjevan, ali i hvale vrijedan posao. Njega obavlja naša bibliotekarka Šejla Omerović-Penjo. Kula čitalaca se, osim izdavanja knjiga, realizira i kroz časove biblioteke kada prof. Šejla razgovara sa učenicima o pročitanim knjigama. Naravno, knjige koje učenici čitaju u okviru Kule čitalaca i o kojima se razgovara na časovima biblioteke izlaze izvan okvira redovne lektire.

U ponedjeljak 14.03.2016. posjetili smo jedan u nizu časova kojeg učenici i prof. Šejla okite lijepim riječima i lijepim razgovorima. Posjetili smo učenike IVB odjeljenja. Imali smo priliku poslušati izlaganje jednog od učenika o pročitanoj knjizi. Kako smo vidjeli, svi učenici odjeljenja su pažljivo slušali izlaganje svoga druga.

Učenicima Škole i prof. Šejli do ponovnog viđenja želimo još puno pročitanih knjiga i puno lijepih razgovora o pročitanim knjigama, njihovom sadržaju, porukama, poukama... i svemu lijepom što nam knjige kriju.


Category: Dešavanja u školi | Views: 330 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (0)

U ponedjeljak 22.02.2016. godine održana je svečana sjednica nastavničkog vijeća na kojoj je novi direktor prof. Senad Hršumović zvanično preuzeo funkciju direktora OŠ "Đulistan". Sjednicu je otvorio dosadašnji direktor Fuad Dedić. U kratkom obraćanju direktor Fuad se zahvalio svim kolegama na podršci i saradnji. Nakon toga vijeću se obratilo i nekoliko profesora, te su potom  prof. Fuadu uručeni vrijedni pokloni u znak priznanja za rad tokom njegovog mandatnog perioda. Vođenje sjednicom je u nastavku preuzeo direktor Senad Hršumović. U kratkom obraćanju direktor Senad je zamolio nastavnike za pomoć i saradnju s ciljem nastavka uspješnog djelovanja OŠ "Đulistan".

Category: Dešavanja u školi | Views: 335 | Added by: osdulistan | Date: 

Na poziv Medžlisa islamske zajednice Breza 01.02.2016. godine, prvi dan drugog polugodišta učenici OŠ "Đulistan", zajedno sa učenicima Perzijsko-bosanskog koledža učestvovali su protestnoj šetnji ulicama Breze.
Naime, povodom odluke Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine o zabrani upotrebe hidžaba (mahrame) u sudskim instituvcijama Bosne i Hercegovine, a povodom Dana hidžaba MIZ Breza je organizirao ovu protestnu šetnju.
U šetnji su učestvovali svi učenici VIII i IX razreda, kao i učenice Škole koje stalno nose mahramu. Nakon obavljenog podne namaza u gradskoj džamiji u Brezi i obraćanja imama džamije, kao i prof. Džafera Zareana, osnivača Kampusa PBK, povorka se uputila ulicama Breze. Šetnja se odvijala od centra do srednje škole "Mehmedalija Mak Dizdar" nakon čega smo u povratku prošli pored gradskog hotela i zgrade općine, te kroz zanatski centar.

Category: Dešavanja u školi | Views: 372 | Added by: osdulistan | Date: 

1-5 6-10 ... 51-55 56-60 61-65 66-68