Naslovna » 2016 » maj » 17 » Federalno takmičenje iz matematike

20:27
Federalno takmičenje iz matematike

14.05.2016. je bio dan okupljanja najboljih matematičara Federacije Bosne i Hercegovine. Domaćin 56. takmičenja mladih matematičara Bosne i Hercegovine - Federalnog prvenstva učenika osnovnih škola bila je Osma osnovna škola "Amer Ćenanović" Butmir. Na takmičenju je učestvovalo 120 takmičara iz svih dijelova Federacije BiH. Našu Školu predstavljalo je 5 učenika i to: Merdijja Zarean i Medina Bečić u konkurenciji VII razreda, Ema Ibrišević u konkurenciji VIII razreda, te Nafija Ibrišimović i Hamza Fišek u konkurenciji IX razreda. Zadaci za sve razrede su bili visokog nivoa, a u veoma jakoj konkurenciji naši učenici su uspjeli da osvoje solidan broj bodova.
Na državno takmičenje - Juniorsku matematičku olimpijadu se plasiralo 18 učenika, prvoplasirani u konkurenciji VII, 5 učenika VIII, te 12 učenika IX razreda.
Domaćinu Osmoj osnovnoj školi, kao i svim članovima organizacionog odbora, kao i onima koji su pomogli realizaciju Federalnog prvenstva upućujemo velike čestitike na sjajnoj organizaciji.

Category: Takmičenja | Views: 1106 | Added by: osdulistan | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: