« 1 2 3 4 »

Ponedjeljak 28.03.2016. je obilježila revija hidžaba. U okviru Sedmice h. Fatime školski mesdžid je bio domaćine velikom broju učenica Škole koje su se prijavile za učešće na ovogodišnjoj reviji hidžaba. Nakon obavljenog podne namaza, učenice su obavile posljednje pripreme. Za to vrijeme prof. Ena je pripremila mesdžid, uredila je prostor kojim su učenice defilirale. Revija je bila propraćena prigodnim ilahijama i instrumentalnim izvedbama čineći ambijent revije ugodnijim. Otvorile su je učenice VIA odjeljenja.
Na samoj reviji smo imali priliku vidjeti različite kreacije, kao i razigran kolorit boja. Zanimljivost revije je bila i činjenica da su kreacije bile iz različitih tradicijskih miljea. Vidjeli smo karakteristične detalje turske, palestinske, arapske, iranske, a naravno i bosanske nošnje.
Reviju je obilježila i činjenica da je bio priličan broj odjeljenja čije su skoro sve učenice učestvovale na reviji. Pored koordinatorica prof. Šejle i Ulfete, reviji je prisustvovao i veliki broj profesorica koje su svojim prisustvom davale podršku učenicama.
Revija je završila proglašenjem najboljih.

Category: Projekti | Views: 500 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (0)

Datum rođenja h. Fatime se približava, a to znači da nam se približava i realizacija projekta Dan majki. S obzirom da je ovaj dan posvećen tetama, profesoricama i učenicama, prof. Ulfeta i prof. Šejla su dobile zaduženje koordinacije aktivnosti među učenicama. S tim u vezi profesorice su izradile i okvirni plan aktivnosti u narednom periodu. Njegovu osnovu, zapravo, čini poziv učenicama da se uključe u navedene aktivnosti.

Plan aktivnosti možete pogledati i preuzeti kao sliku.

Category: Projekti | Views: 475 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (0)

Završne aktivnosti tradicionalnog Defilea slobode se obave u Ilijašu. Osim obilježavanja Dana nezavisnosti, općina Ilijaš na ovaj dan obilježava i Dan općine - reintegracije. U Ilijašu su sastali učesnici Defilea iz Sarajeva i Breze.
Nakon dolaska učenika pred Sportsko-kulturni centar u centru Ilijaša povorka učenika Kampusa se zaputila prema centralnom spomen obilježju gdje, tradicionalno, Općina Ilijaš održava svečanost obilježavanja Dana nezavisnosti i Dana općine. Tom prilikom prisutnima su se obratili učesnici Odbrambeno-oslobodilačkog rata, između ostalih, komandant ilijaške 126. motorizovane brigade gosp. Durak i general Nedžad Ajnadžić, komandant 1. korpusa ARBiH. Podsjetili su na važnost očuvanja sjećanja na hrabrost boraca ARBiH koji su odbranili slobodu i nezavisnost Bosne i Hercegovine. Također, ukazali su na da je obaveza svih, a posebno mladih, da ovom očuvanju istrajno radimo.
U nastavku programa predstavnici brojnih udruženja, kao i našeg Kampusa su položili cvijeće i proučili Fatihu u čast šehidima i poginulim borcima općine Ilijaš.

Category: Projekti | Views: 462 | Added by: osdulistan | Date: 

I ove godine su učenici Kampusa Perzijsko-bosanskog koledža u sklopu Defilea slobode posjetili Visoko. Po običaju, Visoko posjeti polaznici Predškolske ustanove "Behar" i najmlađi učenici OŠ "Đulistan", učenici prvih razreda.
Program ovogodišnjeg Defilea je, osim defilea gradskim ulicama i posjete šehidskom spomen obilježju u centru Visokog, uključivao i posjetu Trgu Srebrenice. S obzirom na nepogodne vremenske okolnosti prećene stalnom kišom i uzrast učesnika Defilea, učenici su veći dio posjete Visokom obavili autobusima.
Na Trgu Srebrenice učenici su položili cvijeće i Fatihom se sjetili svih nevino stradalih Srebreničana. U nastavku Defilea učenici su posjetili šehidsko spomen obilježje u centru Visokog, položili cvijeće i učenjem Fatihe odali počast šehidima i poginulim borcima koji su svoje živote utkali u slobodu i nezavisnost Bosne i Hercegovine.

Category: Projekti | Views: 478 | Added by: osdulistan | Date: 

Rudarska Breza nas je, kao i prošle godine, dočekala domaćinski. Brezu su ove godine zijaretili učenici II, III i IV razreda. Po dolasku u Brezu i izlasku učenika u naselju 6. april, povorka je krenula ulicama grada. Nakon prolaska kroz zanatski centar učenici su se zaputili prema zgradi Općine Breza. Tu su nas dočekali uposlenici općine i počastili nas sendvičem i sokom. Pred zgradom Općine učenici su izveli nekoliko recitacija nakon čega smo se zaputili prema šehidskim mezarjima u parku i kod OŠ "Enver Čolaković".
Na šehidskom mezarju u parku smo položili cvijeće i učenjem Fatihe odali počast šehidima i poginulim borcima Breze.
Sljedeće naše odredište je bilo šehidsko mezarje kod OŠ "Đulistan". I ove godine su nas na mezarju dočekali učenici OŠ "Enver Čolaković" na čelu sa pedagogicom Amrom Mušić. Nakon polaganja cvijeća i učenja Fatihe profesorica historije OŠ "Enver Čolaković" je održala kraći historijski čas. S obzirom na nepogodne vremenske okolnosti, odmah nakon historijskog časa, smjestili smo se u autobuse i zaputili se prema Školi.
Zahvaljujemo se Općini Breza i OŠ "Enver Čolaković" na saradnji i podršci u realizaciji Defilea slobode.

Category: Projekti | Views: 430 | Added by: osdulistan | Date: 

1-5 6-10 11-15 16-17