Naslovna » 2016 » mart » 30 » Revija hidžaba

22:48
Revija hidžaba

Ponedjeljak 28.03.2016. je obilježila revija hidžaba. U okviru Sedmice h. Fatime školski mesdžid je bio domaćine velikom broju učenica Škole koje su se prijavile za učešće na ovogodišnjoj reviji hidžaba. Nakon obavljenog podne namaza, učenice su obavile posljednje pripreme. Za to vrijeme prof. Ena je pripremila mesdžid, uredila je prostor kojim su učenice defilirale. Revija je bila propraćena prigodnim ilahijama i instrumentalnim izvedbama čineći ambijent revije ugodnijim. Otvorile su je učenice VIA odjeljenja.
Na samoj reviji smo imali priliku vidjeti različite kreacije, kao i razigran kolorit boja. Zanimljivost revije je bila i činjenica da su kreacije bile iz različitih tradicijskih miljea. Vidjeli smo karakteristične detalje turske, palestinske, arapske, iranske, a naravno i bosanske nošnje.
Reviju je obilježila i činjenica da je bio priličan broj odjeljenja čije su skoro sve učenice učestvovale na reviji. Pored koordinatorica prof. Šejle i Ulfete, reviji je prisustvovao i veliki broj profesorica koje su svojim prisustvom davale podršku učenicama.
Revija je završila proglašenjem najboljih.

Category: Projekti | Views: 393 | Added by: osdulistan | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: