« 1 2 3 4 5 ... 7 8 »

U subotu 16.04.2016. godine održano je takmičenja iz tehničke kulture za učenike osnovnih škola sa područja općina Ilijaš i Vogošća. Kao i uvijek, najzahtjevnije takmičenje u kalendaru školskih takmičenja je i ovaj put zahtijevalo puno rada i truda u njegovoj pripremi.
Školska ekipa pod budnim okom profesorice Elme Mahmutović vrijedno se spremala za ovo takmičenje. Na jednoj strani su bili učenici koji su se pripremali za testove, na drugoj vrijedni "majstori svoga zanata" su rezali, sjekli, oblikovali, spajali... dijelove naših radova kojima smo se predstavili, dok su pojedini vježbali za nastup u sportskim disciplinama.
Osim prevoza samih učenika, tehničari uvijek "zadaju muke" upravi Škole kad je u pitanju prevoz radova. Valja prevesti toliko dobrih radova, a ne smiju se oštetiti. Naravno, i ta prepreka je savldana, a ovom prilikom svoj nesebični doprinos je dao i naš vješti "pilot" autobusa Admir koji je "nepovrijeđene" radove prevezao na "zborno mjesto".
Na takmičenju smo, s obzirom na okolnosti u kojima se odvija, ostvarili zapažene rezultate kako slijedi:
Graditeljska baština     1. mjesto - Anida Malagić
Revitalizacija         1. mjesto - Elvedina Hamzabegović
Fotografija slobodna     1. mjesto - Almir Očuz
Radiogonimetrija      1. mjesto - Arman Bahador
Zmaj             1. mjesto - Emira Kovač
Nažalost, zbog ranije spomenutih okolnosti nismo uspjeli postići bolji rezultat kada su u pitanju testova.

 

Category: Takmičenja | Views: 366 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (0)

U četvrtak 14.04.2016. godine u Medresi "Osman ef. Redžović" u Gračanici kod Visokog održano je takmičenje iz vjeronauke za učenike VIII i IX razreda osnovne i I razred srednje škole Muftiluka sarajevskog. Na takmičenju je učestvovalo 33 takmičara u sve tri starosne skupine. MIZ Breza je predstavljala učenica naše Škole Amila Omerhodžić koja ja zauzela prvo mjesto na takmičenju na nivou medžlisa. U veoma jakoj konkurenciji naša Amila je zauzela 3. mjesto u konkurenciji IX razreda osvjivši vrijednih 89,5 bodova i tako stekla pravo učešća na državnom takmičenju iz vjeronauke.
Organizatoru takmičenja Medredi "Osman ef. Redžović" na čelu sa direktorom Dženanom Handžićem upućujemo sve čestitike za sjajnu organizaciju, kako u samom organizacijskom, tako i u sadržajnom smislu. Čestitike upućujemo i učenicima Medrese koji su bili primjerni domaćini i na usluzi takmičarima.
Čestitamo učenici Amili Omerhodžić i njenoj profesorici Ehlimani Hrusto na izvanrednomrezultatu, kao i na trudu kojeg su uložile u toku priprema za ovo takmičenje. Molimo dragog Boga da Amili i prof. Ehlimani da snage, razuma i razboritosti za ostvarenje isto ovako vrijednog uspjeha i na državnom takmičenju.

Category: Takmičenja | Views: 394 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (0)

U srijedu 20.04.2016. održano je kantonalno takmičenje iz geografije. Na ovom takmičenju Školu i općinu Ilijaš su predstavljali naša tri učenika koji su osvojili prva 3 mjesta na općinskom takmičenju. Iako su se učenici pod vodstvom prof. Sanele vrijedno pripremali nisu ostvarili značajni uspjeh. Naime, kako su nas izvijestili profesorica i učenici u testu su se pojavili pitanja koja su izlazila iz okvira predviđene literature.
Ipak, čestitamo kako učenicima, tako i predmetnoj profesorici na trudu i vrijednom radu kojeg su uložili tokom priprema.

Category: Takmičenja | Views: 374 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (0)

U četvrtak 14.04.2016. sa početkom u 09:00 sati u OŠ "Hašim Spahić" u Ilijašu je održano općinsko takmičenje iz matematike. Takmičenje je organizirano za učenike VII, VIII i IX razreda. Školsku ekipu su činili: Merdijja Zarean, Muhamed Fejzić i Medina Bečić (VII razred), Ema Ibriševi, Melisa Kozlić i Ajla Planinčić (VIII razred), Nafija Ibrišimović, Hamza Fišek i Merima Mujić (IX razred). Nakon 2 sata predviđenih za izradu zadataka, predmetni nastavnici su formirali komisije po razredima i pristupili pregledu radova. Nakon pregleda radova, pristupilo se proglašenju najboljih. Učenici i nastavnici naše Škole su ponovo ostvarili sjajan rezultat. Od 9 učenika koji će predstavljati općinu Ilijaš na kantonalnom takmičenju, 5 takmičara će biti učenici OŠ "Đulistan". Učenici Škole koji su se plasirali na kantonalno takmičenje po razredima su: VII razred - Merdijja Zarean - 1. mjesto, Medina Bečić - 3. mjesto, VIII razred - Ema Ibrišević - 3. mjesto, IX razred - Hamza Fišek - 1. mjesto, Nafija Ibrišimović - 2. mjesto. I ostali učenici naše škole su bili plasirani u gornjem dijelu tabele, sa malim bodovnim zaostatkom u odnosu na trećeplasirane, pa se može reći da smo, ekipno gledano, kao škola ostvarili najbolji rezultat. Čestitamo učenicima na izuzetnom uspjehu, kao i njihovim nastavnicima, Emiri Džafo i Fuadu Dediću.

Category: Takmičenja | Views: 581 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (2)

U petak 08.04.2016. godine u OŠ "Stari Ilijaš" održano je općinsko takmičenje iz fizike. OŠ "Đulistan" je predstavljalo 5 učenika, 3 učenika VIII i 2 učenika IX razreda. Učenica IX razreda Elma Agić je zbog bolesti izostala sa takmičenja. Učenici su za izradu 4 zadatka imali na raspolaganju 150 minuta. Predmetni nastavnici, kao članovi komisije su pregledali radove, a na kantonalno takmičenje su se plasirali Hamza Fišek i Nafija Ibrišimović učenici IX razreda koji su sa osvojenih 69 bodova zauzeli 1. i 2. mjesto.
Najbolje plasirani učenik Škole u konkurenciji VIII razreda bio je Arman Bahador koji je zauzeo 5. mjesto. Inače, prema broju osvojenih bodova u konkurenciji VIII razreda, a i prema mišljenju predmetnih nastavnika zadaci za učenike VIII razreda nisu bili najbolje odmjereni.
Učenicima i predmetnom nastavniku Asimu Grbi čestitamo na ostvarenom uspjehu i želimo im postizanje što boljeg rezultata ne predstojećem kantonalnom takmičenju.

Category: Takmičenja | Views: 351 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (1)