« 1 2 3 4 5 ... 7 8 »

U petak 22.04.2016. godine u Međunarodnoj osnovnoj školi u Sarajevu održano je kantonalno takmičenje iz matematike za učenike IX razreda. Našu Školu su na takmičenju predstavljali Nafija Ibrišimović i Hamza Fišek. Učenici su za izradu zadataka imali na raspolaganju 3 sata. Nakon pregleda radova Nafija Ibrišimović je zauzela sjajno 4. mjesto i time stekla pravo učešća na federalnom takmičenju učenika osnovnih škola. Hamza Fišek iako je imao isti broj urađenih zadataka kao i Nafija, zbog stava komisije, nije imao isti broj bodova, tako da je zauzeo 8. mjesto, te kao i prethodnih godina, i ove godine izražavamo nezadovoljstvo radom komisije koja nije u potpunosti odgovorno obavila svoj posao.
Čestitamo Nafiji i Hamzi na sjajnom rezultatu, te nastavniku Fuadu Dediću koji je u periodu od općinskog takmičenja vrijedno i predano pripremao učenike.
Učenicama i nastavniku želimo puno uspjeha na predstojećem federalnom takmičenju i ostvarenje što boljeg rezultata.

Category: Takmičenja | Views: 400 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (0)

U četvrtak 21.04.2016. godine u Međunarodnoj osnovnoj školi u Sarajevu održano je kantonalno takmičenje iz matematike za učenike VII i VIII razreda. Našu Školu su natakmičenju predstavljali Merdijja Zarean i Medina Bečić u kategoriji VII razreda, te Ena Ibrišević u kategoriji VIII razreda. Učenici su za izradu zadatak imali na raspolaganju 3 sata. Nakon pregleda radova Merdijja Zarean je zauzela sjajno 5. mjesto u kategoriji VII razreda koja je time stekla pravo učešća na federalnom takmičenju učenika osnovnih škola. Kao i prethodnih godina, i ove godine izražavamo nezadovoljstvo radom komisije koja nije u potpunosti odgovorno obavila svoj posao.
Čestitamo Merdijji Zarean na sjajnom rezultatu, kao i Eni i Medini koje su, također, ostvarile zadovoljavajuće razultate, te nastavnici Emiri Džafo koja je u periodu od općinskog takmičenja vrijedno i predano pripremala navedene učenice, često ostajući i izvan radnog vremena.
Učenicama i nastavnici želimo puno uspjeha na predstojećem federalnom takmičenju i ostvarenje što boljeg rezultata.

Category: Takmičenja | Views: 372 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (0)

U subotu 16.04.2016. godine održano je takmičenja iz tehničke kulture za učenike osnovnih škola sa područja općina Ilijaš i Vogošća. Kao i uvijek, najzahtjevnije takmičenje u kalendaru školskih takmičenja je i ovaj put zahtijevalo puno rada i truda u njegovoj pripremi.
Školska ekipa pod budnim okom profesorice Elme Mahmutović vrijedno se spremala za ovo takmičenje. Na jednoj strani su bili učenici koji su se pripremali za testove, na drugoj vrijedni "majstori svoga zanata" su rezali, sjekli, oblikovali, spajali... dijelove naših radova kojima smo se predstavili, dok su pojedini vježbali za nastup u sportskim disciplinama.
Osim prevoza samih učenika, tehničari uvijek "zadaju muke" upravi Škole kad je u pitanju prevoz radova. Valja prevesti toliko dobrih radova, a ne smiju se oštetiti. Naravno, i ta prepreka je savldana, a ovom prilikom svoj nesebični doprinos je dao i naš vješti "pilot" autobusa Admir koji je "nepovrijeđene" radove prevezao na "zborno mjesto".
Na takmičenju smo, s obzirom na okolnosti u kojima se odvija, ostvarili zapažene rezultate kako slijedi:
Graditeljska baština     1. mjesto - Anida Malagić
Revitalizacija         1. mjesto - Elvedina Hamzabegović
Fotografija slobodna     1. mjesto - Almir Očuz
Radiogonimetrija      1. mjesto - Arman Bahador
Zmaj             1. mjesto - Emira Kovač
Nažalost, zbog ranije spomenutih okolnosti nismo uspjeli postići bolji rezultat kada su u pitanju testova.

 

Category: Takmičenja | Views: 395 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (0)

U četvrtak 14.04.2016. godine u Medresi "Osman ef. Redžović" u Gračanici kod Visokog održano je takmičenje iz vjeronauke za učenike VIII i IX razreda osnovne i I razred srednje škole Muftiluka sarajevskog. Na takmičenju je učestvovalo 33 takmičara u sve tri starosne skupine. MIZ Breza je predstavljala učenica naše Škole Amila Omerhodžić koja ja zauzela prvo mjesto na takmičenju na nivou medžlisa. U veoma jakoj konkurenciji naša Amila je zauzela 3. mjesto u konkurenciji IX razreda osvjivši vrijednih 89,5 bodova i tako stekla pravo učešća na državnom takmičenju iz vjeronauke.
Organizatoru takmičenja Medredi "Osman ef. Redžović" na čelu sa direktorom Dženanom Handžićem upućujemo sve čestitike za sjajnu organizaciju, kako u samom organizacijskom, tako i u sadržajnom smislu. Čestitike upućujemo i učenicima Medrese koji su bili primjerni domaćini i na usluzi takmičarima.
Čestitamo učenici Amili Omerhodžić i njenoj profesorici Ehlimani Hrusto na izvanrednomrezultatu, kao i na trudu kojeg su uložile u toku priprema za ovo takmičenje. Molimo dragog Boga da Amili i prof. Ehlimani da snage, razuma i razboritosti za ostvarenje isto ovako vrijednog uspjeha i na državnom takmičenju.

Category: Takmičenja | Views: 426 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (0)

U srijedu 20.04.2016. održano je kantonalno takmičenje iz geografije. Na ovom takmičenju Školu i općinu Ilijaš su predstavljali naša tri učenika koji su osvojili prva 3 mjesta na općinskom takmičenju. Iako su se učenici pod vodstvom prof. Sanele vrijedno pripremali nisu ostvarili značajni uspjeh. Naime, kako su nas izvijestili profesorica i učenici u testu su se pojavili pitanja koja su izlazila iz okvira predviđene literature.
Ipak, čestitamo kako učenicima, tako i predmetnoj profesorici na trudu i vrijednom radu kojeg su uložili tokom priprema.

Category: Takmičenja | Views: 396 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (0)