1. mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Povodom Dana nezavisnosti naše jedine domovine Bosne i Hercegovine, Perzijsko-bosanski koledž sa internatom sa svojim uposlenicima, učenicima i članovima Kampusa: OŠ Đulistan i PU Behar tradicionalno je organizirao Defile slobode.

Učinili su to uz saradnju i podršku Općine Ilijaš i načelnika gospodina Akifa Fazlića. Na početku smo posjetili i položili cvijeće na mezar prvog nam predsjednika BiH, rahmetli Alije Izetbegovića. Uz saradnju Muzeja Alije Izetbegovića imali smo priliku poslušati historijski čas o 1. martu, Danu nezavisnosti BiH. Nakon poučnog i korisnog časa, uslijedio je defile kroz glavne ulice Sarajeva do Velikog parka, te polaganje cvijeća na Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. Uslijedio je historijski čas o civilnim žrtvama rata.

Manja grupa učenika, uz strogo poštivanje epidemioloških mjera, u saradnji s općinskim načelnikom Ilijaša gospodinom Akifom Fazlićem, posjetila je i položila cvijeće na spomen obilježje u Ilijašu.Na ovaj smo način pokazali koliko smo ponosni što smo građani BiH, što smo na ovakav način doprinijeli obilježavanju ovog posebnog praznika Dana nezavisnosti, kao početak nezavisne i suverene države BiH, te pozivamo sve one koji vole svoju državu da na bilo koji način iskažu tu svoju ljubav prema dragoj i jedinoj domovini.

U ime Kampusa Perzijsko-bosankog koledža svim građanima BiH čestitamo 1.mart, Dan nezavisnosti BiH!

Leave a Reply

Your email address will not be published.